Yritys

Mekelex Oy on perustettu vuonna 1999. Tarjoamme asiakkaillemme laatua asiantuntemuksella ja kilpailukykyisin hinnoin Suomen jokaiseen kolkkaan.

Sijaitsemme Someron Somerniemellä, lähellä Saloa ja Forssaa. Helsinkiin ja Turkuun matkaa on noin 100 km ja Tampereellekin vain 160 km.

Mekelex Oy:n työntekijäinä toimii omistajien Reijo ja Tarja Pirttilahden lisäksi yksi ulkopuolinen koneistaja.

Reijo Pirttilahti (tj) vastaa lankasahauksesta ja hänen erityisvastuualueenaan on keinovikojen valmistus. Hän vastaa myös työkalujen suunnittelusta, tarjousten laskemisesta sekä raaka-aine- ja tarvikehankinnoista. Kokemusta alalta hänellä on jo vuodesta 1987. Koulutukseltaan hän on asentaja-koneista täydennettynä VR:n konepajakoululla.

Tarja Pirttilahden päävastuualue on toimistonhoitoon liittyvät työt.

Toimitus

Tavara kulkee ovelta ovelle jokaisena arkipäivänä pääkaupunkiseudulle sekä Turun suuntaan somerolaisten kuljetusyrittäjien toimesta.

Pientavara kulkee postilla ja suuremmat tavarat kuljettaa parhaiten Kiitolinja. Toimitukset myös Matkahuollon kautta niin halutessanne.

Työkalut koelyöntiin ja luovutukseen kuljetamme aina itse henkilökohtaisesti.

Toimitilat

Toimitiloinamme on vanha kunnostettu punatiilinavetta (140 m²) sekä kesällä 2011 valmistunut uusi konehalli (120 m²)

Kestävä kehitys

Yrityksemme arvoihin kuuluu kestävä kehitys. Tästä esimerkkinä työstöjätteen eli metallipurun kierrättäminen, josta huolehtii paikallinen yritys. Tällöin myös kuljetuspäästöt ovat vähäiset. Myös yrityksessä syntyvät muut jätteet sekä roskat kierrätetään asianmukaisesti. Yrityksen toimitilojen lämmityksessä hyödynnetään koneiden muodostama lämpö, jonka tukena on ilmalämpöpumppu kummassakin rakennuksessa.